Harta Taiwan


Asia » Taiwan   [harta taiwan]   [full screen]
Harti Taiwan:


Republica Chineza este un stat din Asia Orientala. In anul 1950, ca urmare a Razboiului Civil Chinez, fortele nationaliste reprezentate de partidul Kuomintang au pierdut controlul asupra Chinei continentale, avind sub jurisdictia de facto, doar grupul de insule Taiwan, Insulele Pescadores, Kinmen si Matsu. Totusi, guvernul Kuomintang a continuat sa pretinda ca reprezinta intreaga natiune chineza.

Ca urmare a faptului ca cea mai mare parte a Chinei era controlata de comunisti, pe plan international cele mai multe tari au recunoscut Republica Populara Chineza drept guvern al Chinei, iar pentru Republica Chineza s-a folosit in mod obisnuit denumirea de "Taiwan". Din motive politice, in cadrul organizatiilor internationale, pentru Republica Chineza este deseori folosita denumirea de "China Taipei".

In ultima perioada in Taiwan s-a dezvoltat o miscare de opozitie la Kuomintang, care doreste proclamarea oficiala a independentei Taiwanului. In alegerile din 2000 a fost ales presedinte al Republicii Chineze Chen Shui-bian, primul conducator care nu provenea din Kuomintang. Totusi, independenta Taiwanului nu a fost proclamata oficial, deoarece Republica Populara Chineza a anuntat ca in acest caz va incepe un razboi, cit si datorita faptului ca in opinia publica din Taiwan parerile asupra necesitatii proclamarii oficiale a independentei fata de Republica Populara Chineza sint impartite. De facto insa, Taiwanul este un stat independent.
CityMaps® este marca inregistrata. © 2005 - 2018 HostVision Srl Toate drepturile rezervate.
· jobtalk.ro · moneyblog.ro HostVision Mancare Timisoara
Toate Continentele
Africa
America de Nord
America de Sud
Asia
Afganistan
Arabia Saudita
Armenia
Azerbaidjan
China
Coreea de Nord
Coreea de Sud
Emiratele Arabe Unite
Filipine
Georgia
India
Indonezia
Iordania
Irak
Israel
Japonia
Kargazstan
Kazahstan
Kuweit
Malaezia
Mongolia
Myanmar
Nepal
Pakistan
Singapore
Siria
Sri Lanka
Tadjikistan
Tailanda
» Taiwan
Uzbekistan
Vietnam
Australia
Europa
Horoscop
Vedete Rac
Florin Piersic Jr. Florin Piersic Jr.
18 Jul 1968
Amy Weber Amy Weber
02 Jul 1970

SiteMap
HostVision ABC Domenii